agenda

Herberg avond – “Laat de herfst maar komen”

Zaterdag 9 oktober 2021

Reserveer een tafel op onze eerste Herberg avond! Een culinaire avond die helemaal in het teken staat van puur en eerlijk eten met ingrediënten uit de natuur. Een boswachter neemt ons mee het bos in en vertelt onderweg over de veranderende natuur en de herfst die zijn intreden doet.

Programma
17.30 uur ontvangst met een aperitief
18.00 uur op pad met de boswachter
19.00 uur aanvang 3-gangen keuze diner
21.30 uur einde

Prijs: 42,50 per persoon, exclusief drankjes
Is het goed weer, dan zullen wij het eerste gerechtje, buiten in het bos serveren.
Trek dus stevige schoenen en een warme jas aan.


Herberg avond – “wild in de hoofdrol”

Zaterdag 6 november

Half oktober start traditioneel het wildseizoen, één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Het bos biedt volop ingrediënten zoals paddenstoelen, kastanjes en bessen. Dit is voor wildliefhebbers hét moment om te genieten van een (h)eerlijk wild menu met bijpassende wijnen!

Tijdens de Wildavond zal een boswachter u uitgebreid vertellen over het wild dat leeft op de Sprengenberg. Luister naar de boeiende verhalen over de korhoen, de haas, de ree, de vos en sinds kort ook de wolf. Wild dat leeft in onze achtertuin!

Programma
17.30 uur ontvangst met een aperitief
18.00 uur het verhaal van de boswachter
19.00 uur aanvang 3-gangen keuze diner
21.30 uur einde

Prijs: 42,50 per persoon, exclusief drankjes
Is het goed weer, dan zullen wij het eerste gerechtje, buiten bij de vuurplaats serveren.
Trek dus stevige schoenen en een warme jas aan.


Bosspel – “Het geheim van de herberg”

Ontrafel het geheim van de oude Herberg en ga op zoek naar de verdwenen schatkist.
Natuurmonumenten en Herberg De Pas hebben samen op Erve De Pas in Haarle een spannend bosspel ontwikkeld. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit uitdagende spel (met hun ouders) in de buitenlucht spelen en tegelijk genieten van de natuur! 

Tijdens de 2 uur in het bos, moeten kinderen en ouders een tiental opdrachten uitvoeren om er achter komen waar de schatkist zich bevindt. De intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen van de deelnemers wordt stevig op de proef gesteld. Zo moeten zij onderweg o.a. kaartlezen, speuren, puzzelen en rekenen! De schatkist én het geheim van de oude Herberg vinden lukt alleen als ze de juiste code kraken.

Reserveren
Het spel is te koop bij Herberg de Pas voor
€ 15,00 per spel (max 4 kinderen per spel). Leden van Natuurmonumenten krijgen op vertoon van hun ledenpas € 5,00 korting. Als je ter plekke lid wordt van Natuurmonumenten, krijg je daarnaast ook nog een kortingsbon t.w.v. €10,00 voor Herberg De Pas. 

Het spel kan dagelijks gespeeld worden tussen 10.00 – 16.00 uur en is corona proof! Op maandag is Herberg De Pas gesloten (m.u.v. de feestdagen). Reserveer via tel: 0548-852038 of reserveer online via de knop BESTELLEN die rechtsonder op deze pagina staat.


Ontdek de mooiste plekken in Twente en
kijk wat er allemaal te doen is.