agenda

Paas Speurtocht

Kom deze Pasen (zondag 9 en maandag 10 april 2023) zoeken naar de grote Paaseieren in het bos! Beantwoord de vragen die op de eieren staan en ontdek de uitkomst. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Jongere kinderen kunnen meehelpen om de eieren te zoeken, maar hebben wel hulp nodig van ouders of grootouders bij het beantwoorden van de vragen. En, misschien weten zelfs zij niet alle antwoorden op de vragen! Trek er dus gezellig samen op uit voor een super leuke en leerzame middag in het bos!
Koop je speurkaart bij Herberg de Pas voor € 5,- per kind. Dit is inclusief een glas ranja en wat lekkers na afloop van de speurtocht. Vooraf reserveren is niet nodig.

Lentefeest op Erve de Pas

Zondag 21 mei 2023

De lente komt eraan!
Het heerlijke voorjaarszonnetje schijnt, de lentekriebels in je buik, de vogels beginnen weer te fluiten en bloembollen tonen hun prachtige bloemen. Wij willen dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseren in samenwerking met Natuurmonumenten een mooi Lentefeest op zondag 21 mei
van 13.00-17.00 uur. Op de speciale evenementen weide van Natuurmonumenten kun je tegen een kleine vergoeding leuke activiteiten volgen, kijken naar een workshop schapen drijven en schapen knuffelen.
Loop over de knusse lentemarkt, proef de lekkerste streek gerechtjes of koop een ambachtelijk potje jam, droge worst, streekkaas of een van de andere duurzame producten.


Bosspel – “Het geheim van de herberg”

Ontrafel het geheim van de oude Herberg en ga op zoek naar de verdwenen schatkist.
Natuurmonumenten en Herberg De Pas hebben samen op Erve De Pas in Haarle een spannend bosspel ontwikkeld. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit uitdagende spel (met hun ouders) in de buitenlucht spelen en tegelijk genieten van de natuur! 

Tijdens de 2 uur in het bos, moeten kinderen en ouders een tiental opdrachten uitvoeren om er achter komen waar de schatkist zich bevindt. De intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen van de deelnemers wordt stevig op de proef gesteld. Zo moeten zij onderweg o.a. kaartlezen, speuren, puzzelen en rekenen! De schatkist én het geheim van de oude Herberg vinden lukt alleen als ze de juiste code kraken.

Reserveren
Het spel is te koop bij Herberg de Pas voor
€ 15,00 per spel (max 4 kinderen per spel). Leden van Natuurmonumenten krijgen op vertoon van hun ledenpas € 5,00 korting. Als je ter plekke lid wordt van Natuurmonumenten, krijg je daarnaast ook nog een kortingsbon t.w.v. €10,00 voor Herberg De Pas. 

Het spel kan dagelijks gespeeld worden tussen 10.00 – 16.00 uur. Op maandag is Herberg De Pas gesloten (m.u.v. de feestdagen). Reserveer via tel: 0548-852038


Ontdek de mooiste plekken in Twente en
kijk wat er allemaal te doen is.